23. När allt går som på räls…

“Autopiloten är på. Jag lutar mig tillbaka och tar ett djupt andetag. Slappnar av och funderar på om jag hinner hem i tid för att träffa barnen innan de lägger sig ikväll. Nu är det bara att åka med så länge vi inte får nya instruktioner från air traffic control. Åtminstone fram till vi närmar oss inflygning.”

Ibland rullar allt bara på. Livet går sin gilla gång, allt flyter och vi åker med. Vi kör på autopiloten och gör som vi brukar. Livet är lätt och vi glider med. Det är lättare att stanna kvar på ett inslaget spår än att fundera över alla alternativ som finns idag.

Så vi håller oss kvar på en inslagen väg och vi följer samma spår. Kanske skönt att kunna vila i detta….??

Men…. i vissa fall kan det innebära att vi glider iväg alltför länge i samma riktning. En vacker dag börjar vi kanske fundera på “hur hamnade jag här?” Då har vi kört på autopiloten lite för länge utan att reflektera kring vart vi är på väg – och om det verkligen är dit vi vill komma.

Kanske är det ibland bra att stanna upp och fundera kring vart vi är på väg:

Dagens frågor:

  • Åker du i rätt riktning?
  • Har du valt rätt spår?
  • Är det detta du brinner för och vill göra i livet?
  • Finns det saker som ändrat sig under resan och som innebär at du bör ta dig en “ny funderare” på vad du vill och om du är på väg åt rätt håll?
  • Finns det saker som du brinner för och vill göra som du ännu inte hunnit med? När tänker du förverkliga dessa?

“Om vi gör som vi alltid gjort, får vi det vi alltid fått.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *